RB Lipsko na cestě za senzačním titulem

 

Naposledy v roce 2012 bylo na talíři pro vítěze Bundesligy vyryté jiné jméno, než bavorského giganta. Od té doby se Bayern Mnichov stal 7x v řadě německým mistrem. Několikrát mu dýchala na záda Borussia Dortmund, ale ta jakoby po odchodu Jürgena Kloppa neměla dostatek klidu v klíčových momentech sezony a hlavně ve vzájemných zápasech.

Letošní ročník by konečně mohl znát jiného vítěze. Náskok sice není velký, ale nejnenáviděnější klub v Německu - RasenBallsport Leipzig - by mohl pod vedením teprve dvaatřicetiletého Juliana Nagelsmanna dospět a získat senzační titul. K týmu z nedalekého Lipska se připojil také jeden z nejlepších českých fotbalistů současnosti Patrik Schick a po počátečních peripetiích se zraněním se začíná majitelům vyplácet.

V těsném závěsu "rudých býků" je Borussia. Nikoliv ta Dortmundská, ale z Mönchengladbachu. Tento rodinný klub čas od času znepříjemní velkoklubům bitvu o titul, ale sám se z něj naposledy radoval v roce 1977. Změní tento klub ze západního cýpu Německa svou klubovou historii?

Oba giganti - Bayern Mnichov a Borussia Dortmund se srovnali na třetí a čtvrté pozici a zcela jistě mají jediný cíl - titul. Bayern ztrácí pouhé 4 body na vedoucí Lipsko, ale manko BVB je již sedmibodové. Borussia Dortmund by mohla mít spíše víc starostí s udržením Champions League, protože Schalke, Leverkusem i Hoffenheim jsou na dostřel.

Ve spodní polovině tabulky se v podstatě od 11.místa hraje od sestup. Dlouho to vypadalo, že Augsburg s českou enklávou bude jedním z horkých adeptů, ale po skvělé sérii má teď blíže spíše k pohárovým příčkám. Naopak Daridova Hertha Berlín neprožila příliš silný podzim, ale pod vedením Jürgena Klinsmanna se zcela jistě vrátí do klidnějších vod bundesligové tabulky.

Nejvíce starostí s udržením nejvyšší německé soutěže bude mít Paderborn, Werder Brémy a Düsseldorf. Nicméně klid nemohou mít ani ve Frankfurtu, který poslední 2 sezony hrál evropské poháry, tradičně v Mainzu, ale také v Kolíně nad Rýnem.

Německá Bundesliga slibuje v jarní části velmi zajímavou a napínavou podívanou a naše cestovní kancelář připravila spoustu výjezdů do Mnichova, Lipska, Dortmundu, Berlína nebo Augsburgu.

https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-nemeckou-bundesligu.html

https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-nemeckou-bundesligu.html



Hodnocení článku

1

Čtěte také:

Champions League 2020/2021 zápasy, skupiny, los Los Ligy mistrů, Evropské ligy a Konferenční ligy 2023 Kvalifikace MS 2022 Katar, termíny, zápasy Bundesliga 2023/2024 - termíny Kdy budou potvrzené termíny zápasů v anglické Premier League?

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.