Jak probíhá takový autobusový zájezd? Díl 2. - Dortmund

Váháte, jestli objednat autobusový zájezd? Nevíte, co si pod takovým zájezdem představit? Proto jsme pro Vás připravili detailní popis. Tentokrát se podíváme do Dortmundu! 

 

BORUSSIA DORTMUND

Ve druhém díle se podíváme na zájezdy do Severního Porýní-Vestfálska, konkrétně do Dortmundu. Standardním odjezdovým místem z Prahy zůstává ulice Na Florenci. Zde už vás také bude čekat delegát, kterému se ohlásíte a na oplátku Vám sdělí vaše místa ze zasedacího pořádku. Následně se pokračuje směrem k Ústí nad Labem, kde nabíráme klienty v Trmicích u Globusu. Cesta z Prahy do Dortmundu trvá přibližně necelých 9 hodin, během kterých autobus standardně třikrát staví na přestávku. Ta první je na česko-německých hranicích v Petrovicích, poslední přibližně hodinu od Dortmundu. Během cesty vám delegát sdělí základní informace k organizaci i k samotnému městu. Také vám rozdá obálky, ve kterých naleznete užitečné informace k lepší orientaci po městě, mapku MHD, slovníček základních frází v němčině, časopis Hattrick a tipovací soutěž.

Po příjezdu do Dortmundu autobus parkuje na parkovišti u stadionu (Signal Iduna Park je přibližně do 10 minut chůze). Autobus bude na stejném místě stát po celou dobu, tudíž je dobré si místo zapamatovat pro lehčí orientaci po zápase. Autobus vám bude k dispozici přibližně hodinu a půl až hodinu před zápasem (přesnou dobu vám sdělí delegát). Tudíž si v něm můžete nechat věci, které si nechcete brát s sebou do města. 

Následuje několikahodinový prostor před zápasem. Pokud se rozhodnete absolvovat program s delegátem, což doporučujeme, bude jeho zahájením návštěva fanshopu Borussie BVB-FANWELT. Poté se společně vydáte do centra města. Tuto trasu je možné absolvovat metrem ze zastávky Westfalenhallen, nicméně doporučovali bychom upřednostnit pěší procházku, která trvá přibližně 30 minut a po dlouhé jízdě přijde vhod, stejně jako možnost občerstvit se po cestě v některém z fastfoodů. Zde naleznete klasické německé klobásy, kebab a spoustu dalších možností. 

Centrum města oproti ostatním destinacím není příliš rozsáhlé a procházka tak bude trvat přibližně do půl hodiny. Navštívíte náměstí Hansaplatz, kde se nachází budova radnice či městského úřadu. Následuje cesta kolem dvou významných dortmundských kostelů St.Reinoldi Kirche a St.Petri Kirche. Procházka pak bude ukončena u toho nejdůležitějšího místa předzápasového programu – u DFB Museum. Zde si můžete prohlédnout nejrůznější předměty připomínající velké události německé fotbalové reprezentace. Naleznete zde vše od vítězných míčů z finálových utkání, rukavice či dresy jednotlivých hráčů až po vítězné trofeje všech možných turnajů. Museum je celé pojato velmi interaktivně a i dospělý jedinec si užije spoustu zábavy.

Pokud se rozhodnete muzeum nenavštívit, budete mít prostor ať už k většímu individuálnímu prozkoumání města či nákupům v blízkém Primarku. Delegát si pak s vámi dá opět sraz před DFB Museum a společně se s vámi vypraví metrem nebo chůzí zpět ke stadionu. Následně si můžete uložit suvenýry do autobusu, případně se převléci. V tuto dobu také delegát rozdá všem účastníkům zájezdu vstupenky na utkání.  Doporučujeme opět brát si s sebou na stadion pouze ty nejnutnější předměty. I zde je tolerována velikost předmětů A4. Powerbanku a podobné předměty opět doporučujeme ponechat v autobuse. 

Následuje přesun na stadion. Konkrétní místo naleznete na vstupence formou sektor/řada/sedadlo. Delegát pak dohlédne na bezproblémový vstup na stadion. Pokud budete mít chuť se na stadionu občerstvit, můžete zde platit kreditní kartou či kartou Stadiondeckel, kterou si můžete dobít libovolnou částkou. Následně už nezbývá než si vychutnat samotné utkání před vyprodaným Signal Iduna Parkem s legendární Die gelbe Wand. Po konci utkání pak bývá sraz před autobusem přibližně 45 minut po konečném hvizdu. Čas odjezdu autobusu obvykle sděluje delegát před samotným příjezdem do města. V autobuse si pak můžete vyprávět o zážitcích ze zápasu. Během cesty zpět již zbývá pouze vyhlášení tipovací soutěže a budeme se těšit opět na dalších cestách. 

Jak probíhá zájezd do Mnichova? Podívejte se na náš první díl! 

www.czechsporttravel.cz/blog/fotbal/jak-probiha-takovy-autobusovy-zajezd-dil-1-mnichov.html



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Los Champions League a Evropské ligy Přípravná utkání českých klubů Rozlosování Champions League a Evropské ligy Los čtvrtfinále Ligy Mistrů, Evropské Ligy a Konferenční Ligy Letecký speciál na zájezd do Liverpoolu - zápas Liverpool FC - AC Sparta Praha

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.