Jak probíhá takový autobusový zájezd? Díl 1. - Mnichov

Váháte, jestli objednat autobusový zájezd? Nevíte, co si pod takovým zájezdem představit? Proto jsme pro Vás připravili detailní popis, na úvod začneme Mnichovem, kam jezdíme na FC Bayern!

 

FC BAYERN MNICHOV

Standardní odjezdové místo v Praze je ulice Na Florenci. Jelikož se Allianz Aréna, kde Bayern hraje svá domácí utkání, nachází cca 375 km z Florence, plánujeme na cestu cca 4,5 hodiny. Pokud si zadáte jiné nástupní místo (Brno, Jihlava), bude Váš transfer zajištěn spojem Student Agency (RegioJet) - výstupní místa obou těchto spojů jsou v pěší vzdálenosti od ulice Na Florenci. Na trase nabíráme klienty v Plzni, konkrétně u OC Olympia, kam dorazíme za hodinu a čtvrt. Přesné časy odjezdů potvrzujeme až s potvrzením přesných časů utkání - toto je závislé na vedení Bundesligy, které reaguje na televizní stanice, utkání Champions League, Evropské ligy atd. Obvykle to bývá minimálně měsíc dopředu. Na trase k Allianz Aréně máme standardně jednu zastávku na Rozvadově, kde Vás necháme na 20-30 minut protáhnout a pokračujeme směr Mnichov.

139945Y2M.jpg

Autobus odstavíme na parkovištích u Allianz Arény, která se nachází asi 15 minut chůzí. V autobuse si můžete nechat veškeré nepotřebné věci a vydat se společně s delegátem pomocí MHD do bavorské metropole. Stanice metra je v těsné blízkosti parkoviště a s nákupem jízdenky Vám pomůže delegát. V běžném období (vyjma Oktoberfestu) zajíždíme na 2 významná místa:

1. Olympijský park - OH se v Mnichově konaly v roce 1972 a kromě několika velkých sportovních výkonů jsou také nechvalně proslulé útokem na izraelské sportovce v místní olympijské vesničce. Mnichovský olympijský park je velmi futuristická stavba a jeden z mála je stále velmi hojně navštěvovaný. Můžete spatřit Olympijský stadion (bývalý stadion Bayernu Mnichov), sportovní halu, plavecký bazén, Olympijskou věž (v případě hezkého počasí krásný výhled do Alp), hokejovou halu EHC Red Bull München, promenádu kolem jezera a další. Dá se tu také velmi dobře naobědvat/navečeřet. Na dohled je také výše zmíněná olympijská vesnička a památník zavražděných sportovců. V komplexu se nachází také tzv. BMW Welt, kde jsou k vidění nové modely místní automobilky, elektromobily, Mini Coopery, ale také motocykly. Do některých dopravních prostředků se můžete i posadit. Nedaleko je také BMW Museum, kde naleznete naopak historické modely automobilky BMW.

2. centrum Mnichova - zastávka metra Marienplatz se nachází v samém srdci bavorské metropole a na první pohled Vás zaujme Nová radnice a budova Frauenkirche. Z náměstí se line spousta nákupních uliček, kde můžeta zakoupit suvenýry pro své blízké.

139941NjE.jpg

139942Njg.jpg

V období Oktoberfestu, který obvykle začíná v polovině září a končí začátkem října, je cíl jasný - Theresienwiese. Na těchto 420 000 metrech čtverečních se během těchto oslav nachází spousta zábavných atrakcí, ale hlavně nespočet stanů s pivem.

K Allianz Aréně se vracíme většinou 2,5 hodiny před utkáním, metro začíná být pomalu nepřehledné, tak je lepší být na místě dříve než později. V autobuse dostanete od delegáta vstupenky na utkání (v Mnichově neplatí jako jízdenky na MHD) a společně s delegátem se vydáte ke vstupním branám stadionu. Je již zcela běžné, že Vás na stadion nepustí s nebezpečnými předměty, batohy většími A4, powerbankou atd, proto je důležité nechat vše v autě.

139944MWI.jpg

Delegát pak dohlédne na bezproblémový vstup na stadion, Vy už si jen najdete svůj sektor/řadu/místo a uživáte si atmosféru. Kdo nechal nákupy až na stadion, tak v místním fanshopu sežene opravdu vše, počínaje dresy a konče toustovači, které vypalují logo Bayernu. Občerstvení naleznete na každém rohu oválného náměstí stadionu, platit se dá kartou, hotově i tzv.Arena Card, kde máte nahraný určitý finanční obnos. Usaďte se na svá místa a vychutnejte si bezmála 80 tisícový kotel bavorského giganta. Vzhledem k tomu, že Allianz Aréna je relativně nový fotbalový stadion a nemá atletickou dráhu, tak je vidět velmi slušně i z těch nejvrchnějších míst v rohu stadionu.

139943OGU.jpg

Po skončení utkání na Vás bude delegát již čekat v autobuse a spolu s dalšími tisíci aut a autobusů opouštíte Mnichov. Po cestě zpět si mezi sebou vyprávíte zážitky, ukazujete fotky, videa... Po cca 4.5 hodinách cesty a jedná zastávce kolem Rozvadova Vás autobus vysadí opět na Florenci, případně někde po cestě a Vy již můžete spřádat plány na další výlet s námi!



Hodnocení článku

3

Čtěte také:

Francouská Ligue 1 rozlosována! Česko - Brazílie, zájezdy, vstupenky Los Champions League a Evropské ligy MS ve fotbale Katar 2022 - termíny, místa, zápasy Bayern Mnichov - Manchester United v Allianz Aréně

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.