Jak probíhá takový autobusový zájezd? Díl 4. - Berlín

Váháte, jestli objednat autobusový zájezd? Nevíte, co si pod takovým zájezdem představit? Proto jsme pro Vás připravili detailní popis do čtvrté destinace, kterou velmi často navštěvujeme - Berlín.

 

HERTHA BERLÍN

Ve čtvrtém díle se zaměříme na německou metropoli Berlín. Do města, které nám připomene především mnoho významných momentů z minulého století. Pokud se rozhodnete navštívit utkání berlínské Herthy, vaše cesta opět započne v Praze v ulici Na Florenci. Zde na vás bude čekat autobus s delegátem. Prvním bodem cesty bude zastávka v Ústí nad Labem, kde v Trmicích u Globusu přistoupí další klienti. Následuje přesun na česko-německé hranice, kde u Petrovic tradičně autobus staví na přibližně půlhodinovou přestávku. Cesta z Prahy do Berlína celkově trvá okolo pěti hodin, takže se s největší pravděpodobností bude jednat o přestávku jedinou. Delegát vám následně během cesty rozdá obálky, ve kterých naleznete užitečné informace k lepší orientaci po městě, mapku MHD, slovníček základních frází v němčině, časopis Hattrick, tipovací soutěž, a především to hlavní – vstupenku na utkání, zde si pro jistotu ověřte, zda máte kategorii vstupenky, kterou máte objednanou. Pokud by se vyskytla sebemenší nejasnost, je tu dostatek prostoru na řešení situace. 

Po příjezdu do Berlína autobus bude parkovat přímo u Olympijského stadionu. Toto konkrétní místo si dobře pamatujte, jelikož autobus bude stát celou dobu na stejném místě. Následně se přesuneme zhruba desetiminutovou chůzí na metro nebo S-bahn (nadzemku), odkud se pojedeme společně s delegátem podívat do centra města. Nepotřebné věci si můžete ponechat uvnitř autobusu, který bude před zápasem na určitou dobu k dispozici. Konkrétní čas upřesní delegát po domluvě s řidiči. S sebou do města si však nezapomeňte vzít vstupenku na utkání, která je zároveň platná jako jízdenka na MHD. Pokud vstupenku neobržíte v autobuse, tak ji delegát v některých případech vyzvedává při příjezdu ke stadionu.

Procházku centrem města delegát zahájí na náměstí Alexanderplatz. Hlavní atrakcí zde jsou hodiny Weltzeituhr které ukazují čas ve 148 zemích světa. Je zde také možnost využít některé z rychlých občerstvení anebo navštívit Primark. Dále se vydáme cestou okolo Televizní věže na Muzejní ostrov ležící na řece Sprévě. Na ostrově můžete vidět Staré a Nové muzeum, Národní galerii nebo Pergamonmuseum. Následuje cesta po promenádě Unter der Linden, která vede až k Braniborské bráně. Během poslední části procházky městem ještě uvidíte budovu Říšského sněmu, Židovský památník, část původní Berlínské zdi na Postupimském náměstí a dojdete až na nejznámější hraniční přechod Checkpoint Charlie. Poté již následuje přesun metrem zpět ke stadionu. 

Před samotným zápasem si uložte vše nepotřebné do autobusu. Několikrát jsme se setkali s tím, že bezpečnostní kontroly u stadionu jsou v Berlíně důkladnější než v jiných německých městech. Po projití kontrolou můžete navštívit fanshop Herthy Berlín a projít si okolí stadionu. Uvidíte třeba také plavecký areál. Olympijský stadion svou historií dýchne opravdu na každého a menší procházky uvnitř komplexu rozhodně nebudete litovat. Následně již zbývá vyhledat správný sektor a vychutnat si zápas ve skvělé atmosféře, která se řadí mezi jedny z nejlepších v celé Bundeslize. Po samotném utkání bývá sraz u autobusu přibližně 45 minut po závěrečném hvizdu. Čas odjezdu autobusu vám pak již v průběhu dne sdělí delegát. Během cesty zpět delegát také vyhodnotí tipovací soutěž a vy již můžete střádat plány na další výlety za sportovními zážitky.



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Kdy budou potvrzené termíny zápasů v anglické Premier League? Los Champions League, Evropské ligy a Konferenční ligy 2022/2023 Přípravná utkání českých klubů RB Lipsko na cestě za senzačním titulem Čtvrtfinále Champions League a Evropské ligy

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.