Sportovní boom v Kataru

Katar, malý emirát obklopený Perským zálivem, je nejspíš pro většinu z nás zatím neobjevenou zemí. Díky jeho bohatství plynoucího z těžby ropy však poslední roky prochází obrovským rozvojem ve všech odvětvích - i v tom sportovním. 

Zřejmě největší sportovní událostí, která Katar v příštích letech čeká, bude Mistrovství světa ve fotbale v roce 2022. Na celém území Kataru nyní probíhají rozsáhlé přípravy a stavby nových stadionů, kterých by v roce mistrovství mělo být celkem osum. Zajímavostí je, že to bude vůbec první světový šampionát na území arabského státu a také se poprvé nebude konat v tradičních měsících na přelomu června a července. Kvůli nesnesitelně horkým teplotám v létě se turnaj bude konat v listopadu a prosinci.

My se teď ale podíváme na jinou sportovní událost, na kterou se budou upírat zraky diváků již brzy - zahajovací závod seriálu Moto GP 2020. První Grand Prix letošní sezony je naplánována na neděli 8.3. Katarský závod je speciální zejména svou atmosférou - jede se totiž za tmy pod umělým osvětlením okruhu Losail International Circuit. Myšlenka prvního nočního závodu přišla v roce 2008 a ukázalo se, že nápad to byl výborný. 

Nemáte ještě plány na druhý březnový víkend? Co takto vyrazit prozkoumat katarská tajemství a zároveň si užít nezapomenutelný pocit, kdy ze startovní čáry vyrazí závodníci jako Valentino Rossi, Marc Marquez nebo Andrea Dovizioso, všichni odhodláni dovézt svůj stroj do cíle jako první? Věřte, že podobný pocit doma u televize nezažijete. Husí kůže zaručena. Marc Marquez se pokusí obhájit svůj titul ze sezony 2019 a tuto snahu se zajisté bude snažit ukázat hned v první závodě.

A kromě toho, že italský miláček diváků Valentino Rossi uvedl, že zřejmě půjde o jeho poslední sezonu a chcete-li ho vidět naživo, máte jednu z posledních šancí, tak si i vy můžete v Kataru vyzkoušet motoristické zažitky na vlastní kůži - co takto jízda v autech 4x4 po katarské poušti? Poušť mimochodem zaujímá většinu plochy státu a dají se na ní podnikat velmi zajímavé věci. Kromě již zmíněných adrenalinivých jízd v autech si můžete například - věřte, či nevěřte - zalyžovat. Lyžování na písečnách dunách je disciplína, která vás zaručeně bude bavit. Prozkoumání hlavního města Dauhá, ochutnání katarské kuchyně, poznání místní kultury a historie - to vše bude součástí naší cesty. 

Všechno je možné, svět a zážitky čekají za dveřmi.

https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-moto-gp.html



Hodnocení článku

1

Čtěte také:

Podíváme se letos na Moto GP? Autosalon Mnichov Projekt "Zachraň cestovku" MotoGP 2021 - kalendář Slavné sportovní momenty

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.