Jak proběhla akce "únor v New Yorku"?

 

 

ZÁJEZD DO NEW YORKU 6.-12.2.2018

 

Úterý 6.2.2018

Po úvodních třech dnech všech příprav, komunikací s hotely, vyzvedávání vstupenek a dalších činností, nám konečně dorazili první klienti. Na každou ze skupin jsme čekali na příslušném terminálu a Air Trainem (spojka mezi letištěm JFK a metrem - Subway) jsme se vydali vstříc betonové džungli. Newyorské metro má zhruba 480 stanic, přičemž některé vlaky projíždějí, někde se rozdvojují, někde se chovají jinak v nočním režimu a někde se najednou stane výjimka potvrzující pravidlo...nic lehkého na úvod.

 

Středa 7.2.2018

Vědomi si posunutého biorytmu, jsme na středeční prohlídku města vyrazili relativně brzy. Bohužel na trase Bryant Park - Grand Central - Chrysler Building - Daily News - budova OSN - Times Square nám po celou dobu velmi vlezle pršelo/sněžilo, tak nakonec byli všichni rádi, že se před večerním utkáním NY Rangers, mohou na chvíli osušit a zahřát na svých pokojích v hotelu. Američané umí udělat show, o tom nás přesvědčili v zaplněné Madison Square Garden, kde domácí Rangers přivítali Boston Bruins. Průběh utkání nám hrál do not a viděli jsme všechny naše hokejisty - Pastrňáka, Krejčího i Pavelce a vlastně také bratra Zdena Cháru.

 

Čtvrtek 8.2.2018

Tento den byl velmi našponovaný...ranní přesun na Liberty Island a Ellis Island, kde jsme navštívili Sochu Svobody a imigrační muzeum, poté fakultativně prohlídka Madison Square Garden, rychlý oběd a následoval vlakový transfer do New Jersey, kde se v Prudential Centru utkali domácí Devils a Calgary Flames - v akci opět další naši hokejisté - Zacha, Rittich, Frolík. Z Jersey jsme se vrátili až někdy před půlnocí.

 

Pátek 9.2.2018

Tento den již byl o něco volnější, někteří se už zvládali pohybovat po městě pomocí metra individuálně. Dopoledne jsme "vystoupali do nebes" na Top of the Rock, odkud je asi nejhezčí výhled na New York, poté jsme přes katedrálu sv.Patrika a Central Park došli až k Strawberry Fields, kde je u domu Dakota vzdán hold Johnu Lennonovi. Dobrovolníci si pak ještě mohli společně s delegáty projít dolní Manhattan, konkrétně Ground Zero, Wall Street, One World Trade Center atd. Večerní utkání v Brooklynu bylo skvělým zakončením pobytu asi poloviny klientů. V Barclays Aréně přivitali Islanders Red Wings a byli jsme svědky 13ti gólové přestřelky. Za zády Petra Mrázka skončilo hned 7 střel domácích hokejistů.

 

Sobota 10.2.2018

Celý tento den byl ve znamení odletů asi poloviny účastníků zájezdu z největšího newyorského letiště - letiště Johna Fitzgeralda Kennedyho. Toto letiště potřebuje ke své obsluze svou vlastní elektrárnu... Klienti, kteří ještě v NY zůstávali měli volný den a možnost projít si vše, co jsme nestíhali společně. Někdo zavítal na stadion NY Mets, někdo na večerní Times Square, na Broadway atd.

 

Neděle 11.2.2018

Předposlední den našeho zájezdu...po volné první polovině dne jsme se opět přesunuli do Barclays Centra, kde své turné po New Yorku zakončilo Calgary Flames, nutno podotknout, že úspěšně. Opět jsme měli možnost vidět Frolíka, na chvilku i Ritticha, ale také Jaro Haláka. V celkovém kontextu jsme vlastně viděli všechny české i slovenské hokejisty co vůbec vidět šlo, tedy z pohledu vlastence parádní.

 

Pondělí 12.2.2018

Závěrečný den byl opět ve znamení odletů. Klienti, odlétající až večer, měli ještě možnost si projít např.Brooklynský most, Chinatown, Little Italy, Flatiron Buliding a další zajímavosti New Yorku.



Hodnocení článku

1

Čtěte také:

Kde odehrajeme MS 2021 v hokeji? Varianta č.1 - Riga Oficiální maskot MS v hokeji 2018 představen! MS v ledním hokeji 2022 Finsko Pasta v NHL řádí! NHL v lednu s delegátem

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.