Statistiky MS ve fotbale Rusko 2018

 

 

V Rusku se odehrálo celkem 64 utkání, v nichž padlo 169 branek, což činí průměr 2,6 branek za zápas. Rozhodčí udělili 219 žlutých karet a pouze 4 červené. Fotbalistům se za celý šampionát podařilo zkompletovat téměř 50 tisíc úspěšných přihrávek.

 

Nejlepším střelcem mistrovství se stal hráč Tottenham Hotspur Harry Kane. Vstřelil 6 branek, po základní skupině měl ovšem nakročeno o něco výše...

 

Nejvíce branek vstřelila Belgie, Anglie se stala nejčastěji přihrávajícím týmem, Chorvatsko naopak ovládlo statistiky útočných výpadů a také obranných zákroků.

 

Nejčastěji střílejícím hráčem se stal Neymar, nejvíce kilometrů naběhal Perišic, Sergio Ramos zkompletoval nejvíce úspěšných přihrávek a nejvíce zákroků si připsal Thibaut Courtois.

 

Nejatraktivnějším utkáním šampionátu byl zápas Belgie - Tunisko, v němž padlo nejvíce branek, ovšem se také nejčastěji střílelo. Belgie také odehrála utkání s největším počtem žlutých karet v utkání. Největší množství přihrávek v jednom utkání má na svědomí především Španělsko, které se utkalo s domácím Ruskem.

 

Zajímavostí je, že v žádné ze statistik (kromě pořadí) nefiguruje mistr světa Francie. A co další zajímavosti?

  • 43% branek padlo po standardních situacích
  • kopalo se nejvíce penalt v historii - 29
  • všechny týmy na šampionátu vstřelily alespoň 2 branky
  • padlo nejvíce vlastních branek v historii - 12 (poprvé i ve finálovém utkání)

 

 

Další mistrovství světa nás čeká za 4 roky a poprvé v historii se odehraje v zimních měsících. Hostitelskou zemí je Katar.

 



Hodnocení článku

3

Čtěte také:

Covid-19 průvodce pro zájezd na utkání Nizozemsko - Česko MS ve fotbale 2018 Rusko - termín, stadiony, účastníci Kvalifikace MS 2022 Katar, termíny, zápasy Nejslavnější fotbalová derby Los Champions League, Evropské ligy a Konferenční ligy

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.