Kalendář F1 2020

Když se ke konci minulého roku potvrzoval závodní kalendář pro rok 2020, s velkou pompou bylo oznámeno, že nás v letošním roce čeká rekordních 22 závodů. Sezona měla být zahájena 15. března v Austrálii a do poslední chvíle nic nenasvědčovalo tomu, že by něco mělo být jinak. Vývoj celosvětové pandemie však způsobil to, že pouhé dva dny před prvním závodem v Melbourne zaznělo: NEJEDE SE! Záhy započala série odkládání či rušení jednotlivých závodů. Tvrdě se jednalo o tom, kde a kolikrát se závody pojedou. Britský Silverstone dokonce přišel s variantou, že uspořádá 12 závodů! Po dlouhé době čekání a dohad se jezdci konečně zařadili na startovní rošt 5. července v Rakousku. 

SOUČASNÉ POTVRZENÉ ZÁVODY

DATUM NÁZEV ZÁVODU OKRUH
5. července GP Rakouska  Red Bull Ring
12. července GP Štýrska Red Bull Ring
19. července GP Maďarska Hungaroring
2. srpna GP Velké Británie Silverstone
9. srpna  GP k 70. výročí F1 Silverstone
16. srpna GP Španělska Barcelona - Catalunya
30. srpna GP Belgie Spa
6. září GP Itálie Monza
13. září GP Toskánska (1000. závod Ferrari) Mugello
27. září GP Ruska Soči
11. října GP Eifelu Nürburgring
25. října GP Portugalska Algarve - Portimao
1. listopadu GP Emilia Romagna Imola

 

Jak můžete vidět, několik okruhů hostí více než jeden závod. Jelikož se však během jednoho roku nesmí jezdit Velká cena některé země vícekrát, vždy se pro druhý závod hledá alternativní název. Z tohoto důvodu můžete vidět například GP Štýrska, Emilia Romagna (na kruhu v Imole se víkendový program uskuteční pouze ve dvou dnech namísto klasických tří) anebo třeba velice neobvyklou GP k 70. výročí F1. Pro vysvětlení názvu závodu na Nürburgringu - Eifel je vrchovina v Německu nacházející se nedaleko od okruhu. Díky okolnostem bude velice zajímavé sledovat GP Toskánska, která své místo v náhradním kalendáři nedostala náhodou. Bude se jednat o 1000. závod Ferrari a pojede se na jejím domovském okruhu. 

KDE SE LETOS STÁLE MOŽNÁ POJEDE?

Velice pravděpodobné GP Bahrajnu Sakhir
Velice pravděpodobné GP Bahrajnu 2 (pod jiným názvem) Sakhir
Velice pravděpodobné GP Abu Dhabi Yas Marina
Mluví se o GP Vietnamu Hanoi Street Circuit
Mluví se o GP Číny Shanghai
Čerstvě zazněla zpráva o GP Turecka Istanbul Park

 

Podoba kalendáře však není konečná. Do této chvíle bylo potvrzeno 13 závodů a další postupně přibudou. V nejbližší době by měl být potvrzen závod v Abu Dhabi a dva závody v Bahrajnu. Stále je otevřená možnost závodu ve Vietnamu a Číně. Jako horká novinka zazněl dokonce okruh v Istanbulu. Jistě však bylo potvrzeno, že se nepojede na americkém kontinentu. Velmi neprevděpodobné je také uspořádání již zrušených závodů po Evropě, Asii a v Austrálii. 

KDE SE LETOS NEPOJEDE? 

Evropa GP Monaka Circuit de Monaco
Evropa GP Francie Paul Ricard Circuit
Evropa GP Nizozemska Zandvoort
Severní Amerika GP Kanady Gilles Villeneuve Circuit
Severní Amerika GP USA Austin
Severní Amerika GP Mexika Autódromo Hermanos Rodríguez
Jižní Amerika GP Brazílie Interlagos
Asie GP Japonska Suzuka
Asie GP Ázerbajdžánu Baku City Circuit
Asie GP Singapuru Marina Bay
Austrálie GP Austrálie Albert Park

 

DOSTANOU SE NA NĚKTERÉ ZÁVODY DIVÁCI? 

V tuto chvíli nadále nezbývá než čekat. Jisté je, že minimálně do Velké ceny Itálie v Monze se diváci na závody nepodívají. Pokud bude možnost uskutečnit na některý ze závodů zájezd, můžeme zaručit, že budeme vyvíjet maximální úsilí pro uskutečnění zájezdu. Pokud se to však v letošním roce nepovede, v naší nabídce již můžete nalézt několik možných zájezdů pro příští ročník. Tuto nabídku budeme postupně nadále rozšiřovat. Aktuální nabídka zájezdů na F1 - https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-formule-1.html



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Kalendář F1 2019 Kalendář F1 na sezonu 2018 Velká cena F1 poprvé ve Vietnamu Piloti F1 na sezonu 2020 Piloti F1 na sezonu 2023

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.