Víno a sport. Můžou jít dohromady?

Milujete sport a milujete zároveň jít si posedět s kamarády na pivo, nebo si jen tak dát sklenku vína? Máte výčitky svědomí, když si po cvičení dáte na zdraví? Tak vás můžeme ujistit, že si nic vyčítat nemusíte. Je spousta moderních výzkumů, které dokazují, že víno a sport k sobě krásně ladí. Dokonce se tento nápoj stává důležitou součástí mnoha významných turnajů. A co si budeme povídat - kolik z nás má sport nejraději v televizi, ideálně právě se skleničkou v ruce?

Nemusíme chodit příliš daleko. Stačí se podívat do jižnějších zemí Evropy, kde se často víno pije místo vody. Tak třeba v Itálii patří víno na každodenní stůl. A podívejte se na jakoukoliv oficiální tabulku - Italové patří k národům dožívající se nejvyššího věku na světě. Stejně tak Španělé a Francouzi... je to náhoda? 

146541ZWE.jpg

Ať je pravda jakákoliv, málo kde jinde na světě uvidíte tenistu, který dokončí gem a ještě s raketou v ruce už drží sklenku vína. Nebo co třeba cyklistické Giro d'Italia, které má přímo svou etapu mezi Proseccem a vinicemi? O lyžování a aperitivu na svahu asi ani mluvit nemusíme. Důležité je dodržovat staré zlaté pravidlo: Všeho s mírou a vždy raději kvalitu, než kvantitu. Právě to je nejspíš tajemstvím jižanské dlouhověkosti. Jíst kvalitní potraviny, pít výběrové víno a brát věci tak nějak více s klidem. A pokud vás trápí nějaký problém, tak si stačí položit otázku: "Má tento problém řešení?" Pokud ano, tak není důvod se trápit. A pokud ne, tak vlastně taky není důvod se trápit. Protože svět se bude stejně tak otáčet i zítra. 

A s dobrým vínem vždy o něco lépe! :) 

-> Prozatím sice nemůžeme za sportem, ale víno pro vás máme! Koukněte tady: https://www.czechsporttravel.cz/gastro-produkty.html



Hodnocení článku

4

Čtěte také:

Azurové pobřeží - Nice, Monaco, památky, rady Zájezdy na koncerty Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě O2 Arena Praha - VIP Skybox a VIP Klubová sedadla MS atletika 2023 Budapešť - program

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.