French Open - zážitek, který Vás pohltí

O French Open se říká, že se jedná o nejdostupnější a nejlevnější tenisový Grand Slam v kalendáři. Co je na tom pravdy a proč do Paříže vyrazit? Jak to během French Open probíhá? A jak vyfotit Federera?

 

Roger Federer právě dohrál zápas před plnými tribunami centrálního dvorce - kurtu Phillipa Chatriera, mimochodem od letošního roku je tento kurt již zastřešen a odolá tak všem nepřízním počasí. Jakmile z šatny vyjde několik schodů do horního patra a objeví se na tribuně v proskleném novinářském studiu televize, na které je vidět z celého stadionu ze všech míst na tribunách, probíhá již další zápas. V tu chvíli ale světová dvojka - Karolína Plíšková a její souboj s mladičkou soupeřkou již nikoho z diváků nezajímá. Tisíce telefonních kamer se otáčejí směrem k legendě tenisu a ze vzdálenosti tu 5 metrů, tu přes celý kurt, hltají každý záběr fenomenálního Švýcara. Dámy na kurtu musí prominout. Nejedná se o neúctu k jejich hře, ale většina z diváků už dost možná Rogera nikdy takto blízko a naživo neuvidí, a proto jde vše stranou.

Dokážete si představit, že celý stadion přestane sledovat zápas mezi Juventusem a Barcelonou, protože v novinářském studiu v rohu tribuny probíhá rozhovor s hráčem, který právě vystřídal? Možná, kdyby šlo o CR7. Jenže Ronaldo, ten se moc nestřídá. A rozhovor? Ten se uskuteční po zápase v místnosti pro novináře.

I tento zdánlivý detail dobře vypovídá o tom, jaká atmosféra probíhá během tenisového French Open. Plné tribuny obdivují své idoly, ti jsou však zároveň tak blízko, ochotně se podepíší po zápase a z blízkosti Vám zamávají. Pokud přecházíte z kurtu na kurt, jste součástí neustále se prolínajícího mraveniště tenisových nadšenců. Občas míříte na malý vedlejší kurt na konci areálu, protože chcete vidět, jak si vedou české holky ve čtyřhře. A ejhle, on na kurtu hned vedle zrovna trénuje Djokovič. Jen tak, s trenérem a sparingpartnerem si vyměňují balony a vtípky. Cvak, a další foto do archivu, další zážitek z bezprostřední blízkosti. A když nezastihnete Novaka na kurtu, potkáte třeba Serenu cestou z kurtu do zázemí pro hráče.

Je jedno, zda si připlatíte za místa na centrálním dvorci, nebo kurtu Susanne Lenglen, protože chcete vidět v ostrém zápase ta největší esa, nebo se spokojíte se vstupenkou na vedlejší kurty, mezi kterými můžete volně přecházet a třeba zrovna narazit na trénink světové jedničky. Ta atmosféra, pohodový duch tenisového Roland Garros Vás pohltí vždy.

V dalším z plánované série článků o French Open si řekneme, jak probíhá náš zájezd na tento turnaj, co vše Vás kromě tenisu čeká, a jaké služby nabízíme. Jet na French Open je pohodlné, uvidíte.

 



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Turnaj Mistrů 2023 v Turíně Obsazení Monte Carlo Rolex Masters 2023 Laver Cup 2022, termíny, místo, hráči Tenisový kalendář na sezonu 2020, turnaje, termíny Miami Open 2024 - program, termíny

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.