Snídaně - start nového dne

O důležitosti snídaně by nám povyprávěl kdejaký sportovec a expert na zdravé stravování. Nastartování metabolismu, doplnění energie po nočním půstu, menší riziko přejídání během dne a tak dále a tak dále. A i přesto, že to všichni víme, stejně spousta z nás nenajde na snídani čas, raději si půl hodiny přispí a nebo zkrátka nemá hlad. Ale náš dnešní článek není o tom, abychom vám říkali, co máte a nemáte správně snídat. Je ale zejména o tom, proč by se snídaně mohla stát jednou z nejoblíbenějších částí vašeho dne. 

Známe to všichni - ráno zvoní budík, venku je ještě tma, prší a před námi je celý den plný povinností. A pokud člověk není právě čerstvě zamilovaný nebo ten největší sluníčkář a optimista světa, tak mu to zkrátka trošku pokazí náladu a to ještě ani nevylezl z postele. Potom se vydáte na cestu do práce. Ať už autem nebo metrem, občas na nějakou tu kolonu nebo přecpaný vagon prostě narazíte. Nevraživé pohledy ostatních, když do nich nechtěně šťouchnete deštníkem, mluví sami za sebe. Těsně před kanceláří dostanete ledovou sprchu v podobě kaluže, do které právě najelo v plné rychlosti auto jedoucí kolem. A vše je dovršeno tím nejhorším - začne vám kručet v žaludku.

A teď si představte, že by tohle ráno mohlo vypadat úplně jinak. Ráno se vzbudíte o 15 minut dřív, venku sice stále prší, ale vás to netrápí, protože je před vámi jedna z nejlepších částí dne. Snídaně. Vaše oblíbená teplá káva, cappuccino nebo čaj. K tomu to, co máte na snídani nejraději. Někdo rohlík s máslem a šunkou, další vajíčka a jiný třeba croissant s Nutellou, marmeládou a nebo pistáciovým krémem. V klidu se nasnídáte, přečtete si noviny nebo aktuality ze světa, stihnete se probudit, nastartovat mysl do nového dne a připravit se na všechny výzvy, které vás čekají. A pokud se rozhodnete nasnídat třeba v nejbližší kavárně po cestě do práce, velmi pravděpodobně se vám časem začne stávat, že budete narážet pořád na ty stejné lidi naladěné na stejnou vlnu jako jste vy a budete tak moct i prohodit pár slov a probrat, co je nového. A uvidíte, že den bude hned vypadat lépe. Alespoň takto vám to potvrdí každý, kdo je na tento ranní rituál navyklý. 

My se inspirovali v Itálii. Málokterý Ital totiž začíná svůj den bez kávy, croissantu a přečtení novin. Hlavně v klidu a zvesela. Asi by nás kdejaký výživový specialita pokáral za to, že taková snídaně rozhodně není to pravé ořechové a dietní - přece jen to není bílý jogurt nebo ovesná kaše. Ale nám zkrátka chutná. A když chutná, tak to znamená, že má člověk hned větší radost. S větší radostí příchází i větší duševní pohoda. A s tou jde ruku v ruce naše zdraví. A proto se nestydíme vám ukázat, jak rádi snídáme. Přesně takto: 

146555Y2I.jpeg

Čerstvé croissanty vám bohužel z Itálie dovézt nedokážeme, pistáciový krém ale ano. Pozor, varujeme ale, že jde o těžce návykovou věc. Věřte tomu, že pokud si i vy vypěstujete snídaňový zvyk, už od něj nebudete chtít upustit. Přesně tak je to ale správně.

Zkuste začít svůj den s tímto pistáciovým krémem. Najdete ho v našem gastro balíčku s produkty přímo z Itálie -> https://www.czechsporttravel.cz/gastrobalicek-s-italskymi-pochutinami.html

Přejeme všem krásný den. Pistácii zdar! 



Hodnocení článku

1

Čtěte také:

Zrušení sportovní události aneb jaké máte nyní možnosti Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě NBA - jak bude pokračovat? Poklad jménem PROSECCO Valdobbiadene a Conegliano - autentické kouzlo země Prosecco

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.