Koronavirus a sportovní události

Vážení klienti, vážení přátelé,

jsme zavaleni Vašimi dotazy, které se z logiky věci příliš nemění, jak to bude s mým zájezdem? Jak to bude se vstupenkami? Jak to bude s penězi? Rozhodli jsme se proto sepsat různé situace a scénáře a sdělit Vám, jak v daných případech postupujeme.

1. Akce, které se měly konat, ale byly zrušeny a my jsme Vám napsali, že máte nárok na 100% refundaci. Aktuálně jsme žádné platby za zrušené zájezdy nevrátili. Nemůžeme, nejsme toho schopni. Pokud by se zrušilo několik akcí, měsíční program, tak se to dá ustát, ale nyní jsme v situaci, kdy se ruší turnaje, zápasy, závody a to nejen březnové, ale také dubnové a reálně hrozí zásah do programu květnového a červnového.
Pořadatelé akcí, kteří avizují, že budou vracet za zaplacené vstupné, zatím nevrací. Stát avizuje podporu prostřednictvím bezúročných půjček, ale požádat o ni můžeme až od 1.4.2020.
V této mimořádné situaci, kterou jste nezpůsobili ani Vy, ale ani my, Vás prosíme o trpělivost. Děkujeme všem, kteří nám vyjadřují podporu a mají pochopení pro prodlení s řešením a zároveň sdělujeme, že aktuálně nebudeme vracet peníze nikomu, protože bychom museli selektivně upřednostňovat pouze určité klienty. Zároveň nyní nejsme schopni garantovat žádný termín, reálně se vše potáhne měsíce.

2. Akce, které se měly konat během stavu nouze, tj. od 12.3. do 11.4.2020. Jedná se o zcela novou a mimořádnou situaci. Postup, jakým se má zachovat cestovní kancelář v této konkrétní situaci, nemá podle našeho názoru oporu v žádném platném zákonu. Proto nelze v tuto chvíli přesně specifikovat práva a povinnosti cestovních kanceláří ani Vás, našich zákazníků v situaci, kdy není možné zájezdy či samostatné služby realizovat v důsledku restrikcí, pramenících z této mimořádné situace. Čekáme na právní stanovisko, na kterém pracuje ACK ČR. I v tomto případě Vás prosíme o trpělivost. Budeme Vás informovat, jakmile to bude možné.

3. Akce, které se měly konat od 12.4.2020, ale jsou zrušené. V těchto případech platí to, co popisujeme v bodě 1. Podle výkladu OZ máte nárok na 100% refundaci, ale potřebujeme čas.

4. Akce budoucí - dosud nezrušené - např. MS v hokeji, fotbalové EURO, F1 Rakousko, French Open a další - aktuálně k nim musíme přistupovat standardně, vstupenky, dopravu i ubytování máme nakoupené a počítáme s jejich realizací. Pokud budete chtít objednaný zájezd stornovat, musíme účtovat standardní stornopoplatky.

Zároveň od dnešního dne, tj. 16.3.2020 do 24.3.2020 uzavíráme kancelář pro veřejnost. Telefonické hovory a e-maily budeme vyřizovat v pracovní dny mezi 9:00 a 17:00.

Je možné, že až budete číst tyto řádky, budou již některé informace neaktuální. Pokud tomu tak bude, tak nám odpusťte, ale vývoj posledních dní je opravdu hektický. Stejně tak nám odpusťte, pokud jsme Vám do telefonu řekli jiné informace, než které plynou z tohoto e-mailu. Pamatujte, že nejlepší cestou, jak se nenakazit, je vyhnout se stresu. Snažte se nás pochopit, my děláme maximum, abychom se udrželi v chodu, nad vodou a zároveň byli schopni dostát svým závazkům.

Děkujeme za pochopení a spolupráci, přejeme Vám pevné zdraví!

 

aktualizováno 16.3.2020

 

CZECH SPORT TRAVEL s.r.o.
V Zahrádkách 2756/5, 130 00, Praha 3
www.zajezdyzasportem.cz

zajezdyzasportem



Hodnocení článku

11

Čtěte také:

Co je důležité vědět před objednáním zájezdu NBA - jak bude pokračovat? Autosalon Mnichov ME házená 2022, los, termíny, zájezdy, vstupenky Helsinky - nová hokejová destinace

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.