Nové podpisy v NHL

Otevření trhu s volnými hráči v NHL jako již tradičně přinesl řadu zajímavých přesunů. Pojďme se na podívat na ty největší...

 

 BRADEN HOLTBY 

Po deseti sezonách v dresu Washingtonu Capitals se Braden Holtby přesouvá do Vancouveru Canucks. Držitel Stanley Cupu z roku 2018 podepsal v novém působišti smlouvu na dva roky za 8,6 milionu dolarů. 

 

 HENRIK LUNDQVIST 

Dokážete si představit Henrika Lundqvista v jiném dresu než New York Rangers? Od příští sezony tomu tak bude! Jeden z nejlepších gólmanů poslední doby bude minimálně příští sezonu působit v celku Washington Capitals. Vydělá si 1,5 milionu dolarů za rok. 

 

 TAYLOR HALL 

Z mnoha nabídek si jednička draftu z roku 2010 vybrala poměrně nečekanou destinaci. Upsal se totiž Buffalu Sabres, které v posledních letech spíše strádá. Během jednoleté smlouvy si vydělá 8 milionů dolarů. 

 

 ALEX PIETRANGELO 

Před začátkem trhu s volnými hráči si výměnou Paula Stastnyho Vegas Golden Knights chtěli udělat dostatek místa pod platovým stropem. Jejich cíl byl celou dobu jasný - Alex Pietrangelo! A povedlo se! Vítěz Stanley Cupu z roku 2019 podepsal s klubem 7-letou smlouvu na 61,6 milionu dolarů. 

 

 RADKO GUDAS 

Nové působiště již zná také Radko Gudas! Český obránce se vrací na slunnou Floridu, kde v NHL začínal v Tampě. Teď však míří do konkurenčního týmu Florida Panthers! Během tří let si vydělá celkem 7,5 milionu dolarů. 

 

 JACOB MARKSTRÖM 

Velkou konkurenci v brankovišti dostal David Rittich! Z Vancouveru míří do Calgary Flames gólman Jacob Markström. Během šesti let si přijde na 36 milionů dolarů. 

 

 TYLER TOFFOLI 

Dalším zajímavým jménem na trhu volných hráčů byl Tyler Toffoli. Ligový šampion z roku 2014 s LA Kings výrazně ožil po výměně do Vancouveru. Teď se v rámci Kanady přesouvá do Montrealu Canadiens, kde podepsal čtyřletou smlouvu na 17 milionů dolarů. 

 

 TOREY KRUG 

První angažmá mimo Boston Bruins si vyzkouší obránce Torey Krug! Oceňovaný obránce míří k loňským šampionům do St. Louis Blues! Během sedmi let si vydělá 45,5 milionu dolarů. 

 

 COREY CRAWFORD 

Nové angažmá si vyzkouší také dlouholetá jednička Chicaga Blackhawks Corey Crawford! Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu nově míří do týmu New Jersey Devils! Smlouvu podepsal na 7,8 milionu dolarů během dvou let. 

 

 KEVIN SHATTENKIRK 

Velmi ceněným obráncem na trhu s volnými hráči byl i Kevin Shattenkirk. Jeho novým působištěm pro příští tři roky budou Anaheim Ducks. Shattenkirk si přijde celkem na 11,7 milionu dolarů. 

 

 TYSON BARRIE 

Po letech v Coloradu Avalanche odehrál Tyson Barrie minulou sezonu v dresu Toronta. Nyní se v rámci Kanady přesouvá k celku Edmonton Oilers. Jejich dres bude hájit minimálně příští sezonu a přijde si na 3,75 milionu dolarů. 

 

 WAYNE SIMMONDS 

Bývalá opora Philadelphie se po nepříliš povedených angažmá v týmech Nashvillu, New Jersey a Buffala přesouvá do Toronta! Za rok si přijde na 1,5 milionu dolarů. 

 

 T.J. BRODIE 

Do týmu Toronto Maple Leafs míří také dlouholetá opora Calgary T.J. Brodie. Za 4 roky si přijde na 20 milionů dolarů. 

 

 MIKKO KOIVU 

Zajímavým volným jménem je také veterán Mikko Koivu. Ten mění tým Minnesoty za Columbus Blue Jackets. Finský útočník si za rok vydělá 1,5 milionu dolarů. 

 

 PATRICK MARLEAU 

Velký návrat opět hlásí v San José Sharks! Klubová ikona Patrick Marleau bude tuto sezonu v dresu žraloků atakovat rekord Gordieho Howea v počtu odehraných utkání v soutěži. Tento významný rekord se mu povede překonat, pokud odehraje alespoň 45 utkání. A klubu ani příliš nezatíží kasu, jelikož si za rok přijde na 700 000 dolarů. 

 

KDO PRODLOUŽIL VE SVÉM SOUČASNÉM KLUBU?

 

 RADEK FAKSA 

Český útočník zůstává nadále věrný finalistovi letošního play off Dallasu Stars. A nutno říci, že za svou tvrdou práci si také finančně oproti minulým rokům polepší. Nová smlouva na 5 let mu přinese celkem 16,25 milionu dolarů. 

 

 TOMÁŠ NOSEK 

Také Tomáš Nosek zůstává ve svém současném týmu. Dres Vegas Golden Knights obléká od první sezony klubu v NHL. Nějakou dobu to sice vypadalo, že se po nedávno skončené sezoně jejich cesty rozejdou, nakonec však našli minimálně pro příští sezonu společnou řeč. Za roční smlouvu Nosek obdrží 1,25 milionu dolarů. 

 

 KEVIN LABANC 

Za zmínku o podepsání nové smlouvy Kevina Labanca v San José Sharks stojí především příběh z minulého roku. Po své nejúspěšnější sezoně 2018/2019 si mohl říct o tučnou gáži, avšak v klubu prodloužil smlouvu o rok za ,,pouhý'' milion dolarů. Svým gestem chtěl pomoci vytvořit prostor pod platovým stropem k udržení hlavních hvězd týmu. Klub mu tuto skutečnost nezapomněl a nyní jej odměnil novou čtyřletou smlouvou na 18,9 milionu dolarů. 

 



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

MS v ledním hokeji 2022 Finsko Kanadsko-americká NHL odstartovala MS v hokeji 2020 ve Švýcarsku, zápasy, termíny, vstupenky Jak proběhla akce "únor v New Yorku"? NHL v lednu s delegátem

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.