Německo - Francie aneb šlágr Ligy národů nedaleko českých hranic

Fotbalová Liga národů, náhrada neatraktivních přátelských utkání, je novým modelem mezistátních utkání, která nemalou měrou zasahuje do kvalifikace Evropského šampionátu. Model soutěže byl schválen již v roce 2014 a je opravu na co se těšit. 
Pro našince může být nový kvalifikační model skutečně pohlazením po duši, neboť západně od hranic se v září odehraje souboj světové extratřídy. Řeč je o utkání Německo - Francie, jehož místem konání je Mnichov respektive Allianz Aréna. Nejlepší hráči obou týmů si to proti sobě rozdají 6.září 2018.



O HVĚZDY NOUZE NEBUDE
V Lize národů jsou si všichni soupeři rovni, a tudíž odpadá nudné sledování předem rozhodutých zápasů s fotbalovými trpaslíky. Vzhledem k provázanosti s Mistrovstvím Evropy 2020 a jejím kvalifikačním systémem, nevzniká příliš prostoru pro testování hráčů v utkáních s lehčími soupeři. O rozdělení do výkonostních košů, ze kterých vzejdou jednotlivé skupiny kvalifikace ME 2020, rozhodne právě pořadí v Lize národů.



LIGA NÁRODŮ = ČTYŘI MÍSTA NA EURO 2020
Pro fotbalové obry, kterými jsou Německo, Francie, Portugalsko či Španělsko, je účast na závečněm turnaji samozřejmostí, avšak pro menší národy typu Lotyšsko, Finsko nebo Arménie je postup velkým úspěchem. Šance nekvalifikovaných týmů dosáhnout EURA 2020 se nyní díky Lize národů zdá být daleko více dostupná pro i pro reprezentační výběry zemí, kde jsou fotbalisti pasování "do role národních hrdinů" v případě dosažení vysněného turnaje. Prvním předpokladem k úspěchu je samozřejmě vyhrát skupinyu Ligy národů a postoupit tak do baráže, v níž na sebe narazí 8 nekvalifikovaných týmů. Čtyči dvojice soupeřů se utkají tradičním stylem doma - venku, přičemž všichni 4 vítězové se mohou těšit z postupu na EURO 2020.



NETRADIČNÍ SEZENÍ V ALLIANZ ARÉNĚ
Během zápasu Německé fotbalové reprezentace dochází téměř vždy k úpravě jednotlivých kategorií. Relativně razantních změn doznala i mnichovská Allianz Aréna, která se z velké části odlišuje od standardního plánu FC Bayern Mnichov. Výrazně totiž ubylo 1.kategorie, naopak míst ve druhé kategorii je daleko více a v neposlední řadě stojí za mnínku také 4.kategorie, jenž se nachází přesně v místech 3.kategorie domácích utkání FCB, nově jsou místa v páté kategorii i na horním ochozu Allianz Arény.

Budete-li se chtít spatřit Griezmanna, Dembélého či Özila na vlastní oči, vyrazte s námi na ZÁJEZD NA NĚMECKO - FRANCIE 
odkaz: https://www.czechsporttravel.cz/zajezd-na-nemecko-francie.html


 



Hodnocení článku

2

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.