Jak probíhá takový autobusový zájezd? Díl 3. - Lipsko

Váháte, jestli objednat autobusový zájezd? Nevíte, co si pod takovým zájezdem představit? Proto jsme pro Vás připravili detailní popis do třetí destinace, kterou velmi často navštěvujeme - Lipsko.

RB LIPSKO

Do nedalekého Lipska opět odjíždíme z Florence. Za necelou hodinku dobereme případné cestující v Ústí nad Labem u Globusu v Trmicích a posléze uděláme před hranicemi 20 minutovou přestávku. Pak už je to do tohoto východoněmeckého města necelé 2 hodiny jízdy. Na začátku Lipska se nachází asi nejzajímavější památka - Památník Bitvy národů, který je s 91 metry nejvyšší stavbou v Evropě svého druhu (Socha Svobody měří i s podstavcem 93 metrů). Toto místo je takřka povinností navštívit. Stadion Lipska - Red Bull Aréna se nachází asi 15 minut jízdy od Památníku. Zaparkujeme přímo u stadionu nebo u tréninkového centra (záleží na typu utkání a vůli pořadatelů) a v případě, že se jedná o ligové utkání nebo Europa League, vydáme se do města. Velkou výhodou je utkání Champions Legue - prakticky přes řeku se nachází tréninkové centrum Rotten Bullen a předzápas dospělých Youth Champions Legue se hraje právě zde. 

140088OTY.jpg

V případě prohlídky města (ta se dá stihnout i po případném utkání mladých nadějí) se vydáme chůzí přes Památník Holokaustu, Thomaskirche, ke staré radnici, po pěší zóně až ke skleněné budově univerzity. Po obědě/večeři se přes Nikolaikirche a největší hlavové vlakové nádraží na světě vracíme zpět ke stadionu. Jeden z fanshopů se nachází v centru města v nákupní zóně, další velký před hlavní budovou stadionu, kde si můžete ještě dokoupit případné suvenýry.

140089OTA.jpg

Red Bull Aréna vznikla na základech původního Zentralstadion. Přístup ke stadionu je velmi specifický. Současný stadion je usazen "na dně" bývalého. Musíte tedy nejdříve vystoupat na úplný ochoz starého stadionu, kde se pak přes spuštěné plošiny zase sesunete do nové Red Bull Arény. Stadion z roku 2004 má kapacitu bezmála 45 000 diváků.

140090YWE.jpg

Samotný klub patřil k nejnenáviděnějším na světě. Do klubu vstoupila firma Red Bull a během pár let se vyšplhal až do Bundesligy. V Německu existuje zákon, že sponzor nesmí být v názvu klubu, proto RB Lipsko (oficiálně RasenBallsport Leipzig e. V.). Klub bez historie dlouho ležel všem v žaludku, nicméně výchovou mládeže a fotbalem, jakým se prezentuje, patří k nejlepším na světě, což dokazuje i v letošním ročníku Champions League. Vše ještě umocnil příchod mladého a ambiciózního trenéra Juliana Nagelsmanna.

140093NWY.jpg

Usaďte se na svá místa, stadion je bez atletické dráhy, ze všech míst je krásně vidět, užívejte si atmosféru a odškrtněte si další navštívenou destinaci potažmo fotbalový stadion.



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Los Ligy Mistrů, Evropské ligy a Konferenční ligy Rozlosování a termíny utkání Ligy Mistrů a Evropské ligy Vstupenky na Česko - Anglie do Wembley, přehled kategorií Představení soupeřů českých týmů Los Champions League, Evropské ligy a Konferenční ligy 2022/2023

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.