Fotbalové soutěže ve své třetině

Top 5 evropské fotbalové soutěže jsou zhruba ve své třetině a my můžeme před další reprezentační přestávkou bilancovat. Jak vypadají tabulky anglické, italské, francouzské, španělské a německé ligy naleznete v článku níže.

 

Výsledek obrázku pro england flag PREMIER LEAGUE - https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-premier-league.html

Liverpool vyhrál naposledy anglickou soutěž v roce 1990 a v letošní sezoně má po vítězství nad Citizens nakročeno velmi rázně. Velkým překvapením jsou výsledky Leicesteru, který po letech opět atakuje špičku tabulky. O druhé místo bojuje s Guardiolovým Manchesterem City a s londýnskou Chelsea. Naopak Arsenal, Manchester United a hlavně Tottenham zůstávají za očekáváním a vypadá to, že jejich maximem může být 5.místo, které aktuálně drží nováček soutěže ze Sheffieldu, ale jen s tříbodovým náskokem právě na čtrnáctý Tottenham Hotspur.

 

Moto GP Německo BUNDESLIGA - https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-nemeckou-bundesligu.html

Německá nejvyšší soutěž působí zatím nejvyrovnanějším dojmem. Jedna výhra či prohra může znamenat pro všechny kromě Gladbachu posun z pozic zajišťující Champions League do poloviny bundesligové tabulky a opačně. Největším překvapením je již zmíněná Borussia Mönchengladbach, která je od ostatních klubů maličko odskočená, ale to se s velkou pravděpodobností během pár kol změní. Zajímavé bude sledovat RB Lipsko s novým trenérem Julianem Nagelsmannnem, od kterého si v  konečně klubu slibují nějaký úspěch. Po série neúspěšných výsledků byl z Bayernu odejit Niko Kovač a bavorský velkoklub hned porazil v klíčovém duelu Borussii Dortmund jasně 4:0.

 

Moto GP Španělsko LA LIGA - https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-spanelskou-la-ligu.html

Španělská liga zatím působí také velmi vyrovnaně, ale pravděpodobně se opět stane soubojem 3 gigantů - Barcelony, Realu Madrid a Atletica Madrid. O další pohárové příčky se dle našich předpokladů popere Vaclíkova Sevilla, Bilbao, Valencia a Villarreal. Barcelona zatím ukazuje svou ofenzivní sílu a s necelými 3 brankami na zápas je nejlépe střílejícím klubem, k již tradičně defenzivnímu Atleticu Madrid se přidalo také Athletic Bilbao, oba kluby mají shodně pouze 8 inkasovaných branek.

 

F1 Francie LIGUE 1 - https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-francouzskou-ligue-1.html

Francouzská liga je znovu pod nadvládou PSG a Kyliana Mbappeho, kolem kterého stále krouží Real Madrid. Již nyný má náskok 8 bodů a je 20 vstřelených branek v plusových hodnotách. V tomto ohledu je Ligue 1 velmi specifická...druhý Olympique Marseille i čtvrté Saint-Etienne jsou v poměru vstřelených a inkasovaných branek v mínusu, ale například Olympique Lyon, který je až 14. má +7. Nicméně boj o druhé místo je stále více než otevřený.

 

F1 Itálie SERIE A - https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-italskou-ligu-serie-a.html

Italská liga by mohla po letech sledovat boj o titul až do posledního kola. Za suverénem posledních let Juventusem je v těsném závěsu milánský Inter, který vede Antonio Conte. Poté se bojuje již pouze o 3.místo. Zatím největším zklamáním tohoto ročníku italské ligy je AC Milán, který se krčí se 13 body až na čtrnáctém místě tabulky. Naopak velmi zajímavě vstoupilo do soutěže mužstvo Cagliari, které bojuje o příčky zajišťující účast v milionářské Champions League.

 



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Los Champions League, Evropské ligy a Konferenční ligy 2022/2023 Letecké speciály na zájezd do Milána - zápas AC Milán - SK Slavia Praha Kosovo, Černá Hora a Bulharsko přivítají naše reprezentanty v boji o postup na Mistrovství Evropy Jak probíhá takový autobusový zájezd? Díl 2. - Dortmund MS Katar 2022, zápasy, termíny, stadiony

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.