Perly Kataru za doprovodu F1

Zájezdy a vstupenky za skvělé ceny na F1 Katar naleznete zde.

Katar je poměrně mladým státem. Jeho vznik se datuje do roku 1971 kdy získal nezávislost na britském protektorátu. Jeho rozloha je o něco málo větší než Středočeský kraj a bydlí zde přibližně 2,1 milionu obyvatel. Leží na malém poloostrově trčicím z Arabského poloostrova v Perském zálivu a jeho jediným pozemním sousedem je Saúdská Arábie. 

 

Doha_8.jpg Doha_9.jpg

 

Tento emirát těží z obrovských zásob zemního plynu. Téměř 90% původního obyvatelstva je díky němu finančně zajištěno na několik generací dopředu. V posledních pár desetiletích Katar začal investovat do modernizace hlavního města Dauhá, výstavby „města budoucnosti“ Lusailu a získává si jméno ve světě, obzvláště díky sportu. O nedávno skončeném, pro mnohé kontroverzním MS ve fotbale jistě každý zaslechl hodně, pravdou však je, že ohledně organizace šlo o velmi dobře zorganizovaný turnaj. Fotbalový šampionát byl nicméně jen kapkou v moři a všemožných událostí se v Kataru koná spousta. Šampionát MotoGP se zde již jezdí několik posledních let. Nyní se na scénu dostává podruhé také závod Formule 1! 

 

Doha_6.jpg Doha_7.jpg

 

V Dauhá vás čeká moderní metropole s mrakodrapy, obchodními centry ve kterých si můžete zabruslit nebo plout gondolou, projít se po promenádě u zátoky moře, kde se nachází spousta tradičních půvabných loděk zvaných Dhow nebo si užít vodní dýmku v tradiční tržnici Souq Waqif. Zajímavá je dozajista také návštěva Muzea islámského umění, které se nachází jen několik málo minut chůze od našeho hotelu Saraya Corniche. 

 

Doha_1.jpg Doha_11.jpg

 

A pokud se jedná o samotné závody, čekají nás ve městě Lusail, stavěním jako městu budoucnosti. Právě zde se konalo finále Mistrovství Světa ve fotbale 2022. Krom rychlosti monopostů si tak budete moci vychutnat také moderní mrakodrapy nejrůznější architektury. Ta vás také uchvátí i na uměle vytvořeném ostrově The Pearl, jenž byl první rezidenční čtvrtí v Kataru, kde si mohli cizinci pořídit vlastní nemovitosti. 

 

F1 Katar_2.jpeg Doha_10.jpg

 

Katar není velkou zemí, ale je rozhodně zemí, která má co nabídnout. Pokud jste již navštívili Dubaj či závody v Abu Dhabi a hledáte obdobnou alternativu, kde však toužíte poznat něco nového či jen toužíte po destinaci, kde zažijete více místních obyvatel než západních turistů, pak je tento zájezd šitý přímo pro vás! 



Hodnocení článku

4

Čtěte také:

Piloti F1 na sezonu 2020 Velká cena F1 poprvé ve Vietnamu Zážitek snů v Paddocku Formule 1 Kalendář F1 2024 - místa, časy, datumy F1 Abu Dhabi se zastávkou v Dubaji

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.