F1 Abu Dhabi se zastávkou v Dubaji

Závody formule 1 v Abu Dhabi aneb jedna velká show s prvky moderní až gigantické architektury. Zábava, která začíná v dopoledne a pokračuje do pozdních nočních hodin.
 

DUBAJ, PŘÍJEMNÁ ZASTÁVKA PŘED CESTOU DO ABU DHABI
Nedaleko emirátu Abu Dhabi se nachází jiný emirát, pro občany ČR a SR dobře známá Dubaj. Právě ona je místem, kam se vydává rok od roku více turistů, aby vystoupili na nejvyšší budovu světa Burj Khalifu, spatřili nejluxusnější hotel světa Burj Al Arab, vykoupali se na pláži Jumeirah nebo si v Emirates Mall zapůjčili lyžařské vybavení a několikrát si sjeli místní sjezdovku. Každoročně se v Dubaji otevírají další nové atrakce, které stojí za to navštívit. Vedle moderních mrakodrapů existuje ale také historická část Dubaje s tradičními trhy se zlatem, parfémy či kořením.

F1 ABU DHABI NEBOLI ZÁBAVA OD ZAČÁTKU DO KONCE PRO VŠECHNY VĚKOVÉ KATEGORIE
Milovníci rychlých vozů si na své přijdou v Abu Dhabi. Protože hlavní program na okruhu začíná až v podvečer, většina návštěvníků závodnů F1 tráví čas v zábavním parku Ferrari World, kde je možné vyzkoušet si simulátory nejrůznější automobilů či nasednout na nejrychlejší horskou dráhau světa. Oblíbený je také vodní svět se spoustou tobogánů a skluzavek nebo Yas Beach, kde je možné se příjemně osvěžit. Novinkou pro rok 2018 je Warner Bros World, který se nachází hned vedle aquaparku a je rájem pro všechny obdivovatele kreslených komiksovým postaviček. Od roku 2019, kdy bude dokončena největší lezecká umělá stěna na světě, kterou bude moci vyzkoušet každý fanoušek tzv. boulderingu. Dámy  jistě ocení nákupní centrum Yas Mall, které se nachází hned vedle okruh F1 a je největším nákupním komplexem v Abu Dhabí se světoznámými modními značkami. Jakmile skončí program na závodním okruhu Yas Marina, začíná velký přesun všech  účastníků do arény na hudební koncert. Každoročně se představí během závodního víkendu někoik hvězd světového formátu (v minulosti např. Pink! nebo Guns N' Roses)

OKRUH YAS MARINA ANEB  JAKOU VSTUPENKU SI VYBRAT
Základní vstupenky na F1 v Abu Dhabi nabízejí vstup na travnatý kopec Abu Dhabi Hill, který se nachází uprostřed okruhu. Nemáte zde přesně určené sedadlo, a proto může přecházet  do jakékoli části travnaté plochy a vybrat si místo, odkud budete mít nejlepší výhled na závodní trať. Další možností je sezení na tribuně, kde má každý návštěvních garantované své místo. Naproti každé z nich bývá také umístěna velkoplošná obrazovka, kde je možné sledovat průběh a statistiky závodu. Stačí se tedy jen podívat na mapku okruhu a vybrat si místo, které je podle Vás nejzajímavější ať už z hlediska předjíždění či výhledu na stupně vítězů G Jednotlivé tribuny jsou rozmístěny po závodním okruhu ta jsou rozmístěny Exkluzivní sezení v cílové rovince s velkolepým výhledem na depo jezdců formule 1 se naskytne při sezení na tribuně Main Stand.

Kompletní zájezdy a vstupenky na formile 1 včetně dodatečných informací o tribunách s mapkami okruhů naleznete na https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-formule-1.html

 



Hodnocení článku

4

Čtěte také:

Slovník pojmů v F1 Perly Kataru za doprovodu F1 Moto GP 2019 Kalendář F1 2020 - rekordních 22 velkých cen Kalendář F1 2019

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.