Velká cena F1 poprvé ve Vietnamu


Novinkou Velkých cen Formule 1 se v roce 2020 stane městský okruh ve Vietnamu, konkrétně přímo v jeho hlavním městě - Hanoji.  Trať v metropoli severního Vietnamu nabízí délku 5607 metrů a 23 zatáček. Na závodníky čeká i rovinka dlouhá 1,6 km, která slibuje dosažení vysokých rychlostí. 

Tohle všechno obohacené o nádech exotiky, objevení nádherných míst v okolí Hanoje, chuť a vůně místní kuchyně a spousta dalších zážitků dělají z vietnamské Velké ceny událost, na kterou nikdy nezapomeneme.

Máme se rozhodně na co těšit! 

 

HANOI

Co všechno vám může tato pulsující, téměř osmimiliónová, metropole nabídnout? Kromě nevšedních zážitků spojených s objevováním naprosto odlišné kultury, tajemných pagod, procházek po Staré čtvrti u jezera Hoan Kiem nebo městského vlaku projíždějícího doslova těsně na milimetry úzkými uličkami, je to také rozmanitá kuchyně, která vás okouzlí svými vůněmi a tisícem chutí, ať už v restauracích nebo na tradičních tržnicích.

A pokud budete chtít poznat i večerní život Hanoje, není problém. Stačí vyrazit na Bia Hoi corner - oblíbené místo místních i turistů, kde si můžete užít tu správnou atmosféru u dobrého jídla a pití. 

V rámci našeho pobytu budete mít však možnost vyrazit i za hranice Hanoje a objevit další dech beroucí místa severního Vietnamu.

 

Zátoka Halong Bay

V překladu by se dala nazvat jako zátoka zanořujícího se draka a je na seznamu 7 přírodních divů světa. Se svými hlubokými vodami, tajemnými jeskyněmi, plovoucími ostrůvky a dalšími legendami opředenými místy je na tomto seznamu naprostým právem. My na průzkum této zátoky vyrazíme na palubě jedné z místních lodí a kromě přírodní scenérie si den vychutnáme i s obědem z typické vietnamské kuchyně.

Trang An - Bai Dinh

Zde nás čeká největší pagoda ve Vietnamu s 500 sochami Arahantů, Buddhových následovatelů. A uvidíme zde taky největší sochu Buddhy široko daleko. Opět nevynecháme oběd v některé z místních restaurací a po gastro zážitku vyrazíme na plavbu na malých lodičkách, na kterých nás provezou osobní veslaři či veslařky. Prohlédneme si tajuplné jeskyně s ještě tajuplnějšími příběhy a na večer se vrátíme zpět do Hanoje.

Vietnamská kuchyně

Je nedílnou součástí vietnamské kultury. Rýže, zelenina, různé byliny, ryby a mořské plody - to jsou jen základní suroviny místní pestré a neuvěřitelně chutné kuchyně. Po celou dobu pobytu budete mít nespočet možností tuto kuchyni prozkoumat a ochutnat. A věřte tomu, že už se jí nikdy nebudete chtít vzdát. Na tuto část se můžete připravit už s předstihem - stačí do Googlu napsat „vietnamská kuchyně“ a uvidíte, co to s Vašimi chuťovými buňkami udělá. 

Tak co, vyrazíte s námi? 

https://www.czechsporttravel.cz/zajezd-na-formule-1-velka-cena-vietnamu-2020.html



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Kalendář F1 2021 Kalendář F1 na sezonu 2018 Moto GP 2019 Kalendář F1 2019 Kalendář F1 2020

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.