Gastrobalíček s vybranými dobrotami přímo z Itálie. Vhodný ať už k večeru s vínem a výborným sýrem, či k obědu s originálními italskými těstovinami a pestem. Co takhle skvělé červené víno z vinařství Farnese? Podrobný popis všech produktů najdete níže pod fotkami.

Prosecco - Italské prosecco Terra Serena prvotřídní kvality z oblasti Treviso. Jeho jemná a zároveň vytříbená chuť se skvěle hodí ke každé příležitosti - k jakémukoliv jídlu, důležité obchodní schůzce a nebo jen tak. Prosecco patří mezi jedno z nejoblíbenějších vín na světě. A není to jen tak náhodou.
Sýr Grana Padano - je italský tvrdý sýr vyráběný v oblasti severní Itálie v okolí měst Como, Miláno, Alessandria, Monza a Lecco. Je výráběný z kravského mléka a doba zrání je 1 až 4 roky. Jeho výrázná chuť skloubená s jemností kravského mléka přináší vyváženost hodící se jak k večernímu degustování s bílým i červeným vínem, tak na pokrmy z těstovin, či do salátů.
Grissini - italské tyčinky tvrdé konzistence, které mají široké využití. V Itálii se v restauracích dávají automaticky na stůl, jako předkrm pro hosty čekající na jídlo. Ať už bez příchutě, tak okořeněné solí, rozmarýnem nebo třeba sezamem. Další velmi oblíbená příprava je k večerní sklence vína, kdy se jednotlivé tyčinky obalí do vaší oblíbené šunky, ideálně do sušeného druhu šunky - prosciutto crudo. Dále jako příloha k salátům a masu, nebo k namáčení do červeného vína, jak s oblibou dělají v různých koutek Itálie.
Těstoviny - oblíbenost těstovin v Itálii nemusíme snad ani zmiňovat. Těstoviny se jí prakticky pořád na všechny možné způsoby a skoro v každé domácnosti se i vyrábějí. Když ostatně ochutnáte domácí tagliatelle s ragú a navrch posypanými sýrem Grana Padano - věřte, že i ten největší milovník steaků přizná, že by je klidně mohl jíst každý den. Těstoviny se také s oblibou připravují s různými pesty. Důležité je pamatovat na jedno z pravidel italské kuchyně - v jednoduchosti je ta největší krása.
Pesto alla Genovese - jedno z neoblíbenějších pest, které se často vyrábí doma. Stejně tak se dá ale i kvalitně koupit. Do správného pesta alla Genovese patří: čerstvá bazalka, olivový olej, píniové oříšky, stroužek česneku, nastrouhaná Grana Padano nebo Parmigiano Reggiano s trochou Pecorina a špetka soli. Pesto smíchat s uvařenými těstovinami, posypat sýrem a navrch lístky čerstvé bazalky - skvělý oběd máte hotový za 10 minut.
Montepulciano d´Abruzzo 0,75 l - Víno vyráběné z tradiční odrůdy regionu Abruzzo, Montepulciano, s výraznou temnější barvou a intenzivním bohatým aroma černých plodů, zejména třešní a švestek. V chuti suché a středně plné s výraznou ovocností a jemným taninem. Je delší v dochuti s náznakem povidel a koření.
Doplňkové služby
Název | Cena | |
---|---|---|
Vyzvednutí balíčku v Praze | 0 Kč | ![]() |
Doručení balíčku po ČR (1-4 balíčky) | 150 Kč | ![]() |
Doručení balíčku po ČR (5 a více balíčků) | 0 Kč | ![]() |
Cena zahrnuje
- 1x 0,7l láhev Prosecco Terra Serena DOC Treviso Brut
1x italský sýr Grana Padano 200g
1x grissini 125g
1x Farnese - Montepulciano d´Abruzzo 0,75 l
1x bazalkové pesto alla Genovese 190g
1x originální italské těstoviny 500g
