Destinace NHL - historická Philadelphia

Philadelphia, nám známá též jako Filadelfie, se nachází na východním pobřeží USA ve státě Pensylvánie. Oproti New Yorku, který se nachází přibližně dvě hodiny jízdy, není městem až tak rozlehlým, ale je městem významným. Dá se říci, že z historického hlediska nejvýznamnějším v USA! Do roku 1800 byla hlavním městem Spojených států a o necelé čtvrtstoletí dříve, konkrétně 4. července 1776 zde byla podepsána Deklarace nezávislosti, čímž vznikly Spojené státy americké. Nádech historie je zde skutečně cítit na každém kroku. 

 

144932NWZ.jpg

 

Pokud se chcete podívat na místo, kde byla Deklarace nezávislosti podepsána, musíte navštívit budovu Independence Hall. Hned vedle se nachází Independence Square, kde byla deklarace prvně veřejně přečtena. V této georgiánské budově se nacházel také Zvon svobody, který je v současné době umístěn vedle Independence Hall v Liberty Bell Centre. Přibližně 10 minut chůze dále můžete navštívit městskou radnici.

 

144641MTc.jpg

144640ZjQ.jpg144638MjB.jpg

 

Pokud jsme u Philadelphie, nesmíme opomenout legendární filmovou postavu Rocky Balboa v podání Silvestera Stallonea. Prostor města u řeky Schuylkill je plný zeleně s vyhlášeným Fairmount parkem. Nachází se zde také Philadelphia Museum of Art, které ovšem poněkud zastiňuje samotná cesta k němu. Jde totiž o celosvětově známé Rockyho schody, které si spousta turistů mířící do města touží po vzoru filmového hrdiny vyběhnout. Pokud schody vyběhnete anebo v klidu vyjdete, naskytne se vám nádherný výhled na centrum města. A pokud byste se zatoužili s legendárním boxerem vyfotit, ihned vedle Rockyho schodů se nachází Rockyho socha.

 

144634ZmI.jpg144635ZjQ.jpg

 

Philadelphia je také městem mnoha sportovních týmů. A sport je přeci to hlavní, kvůli čemu za velkou louži létáme.

Pojďme si samotné týmy představit...

Pro nás nejpopulárnějším týmem bude dozajista hokejová PHILADELPHIA FLYERS v čele s Claudem Girouxem a Jakubem Voráčkem. Basketbalovou NBA hrají PHILADELPHIA 76ERS, kteří s Flyers sdílí Wells Fargo Arenu. Jsou také trojnásobným šampionem ligy. Zmíněná Wells Fargo Arena je součástí sportovního komplexu, kde se nachází i stadiony baseballistů PHILADELPHIA PHILLIES a týmu NFL PHILADELPHIA EAGLES. Evropský fotbal pak v soutěži MLS zastupují PHILADELPHIA UNION, kde v nedávné době hrál  Bořek Dočkal. 

144645ZGQ.jpg144648ZDN.jpg144647YzA.jpg144643MDM.jpg



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

MS v hokeji 2020 ve Švýcarsku, zápasy, termíny, vstupenky Hokejové MS 2023 rozlosováno MS v hokeji 2021 - známe soupeře! Oficiální maskot MS v hokeji 2018 představen! Kanadsko-americká NHL odstartovala

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.