Jak se dohrají evropské poháry?

LIGA MISTRŮ

Fotbalová Champions League se dle agentury Reuters dohraje v srpnu jedenáctidenním turnajem osmi nejlepších týmů (tzv. Final Eight) v portugalském Lisabonu. UEFA by mělo tento plán oficiálně schválit v následujících dnech na svém zasedání.

142237Mjk.jpg

Účast mezi posledními 8 si již zajistily týmy: PSG, Atalanta, Atletico Madrid a RB Lipsko. O dalších 4 klubech se rozhodne mezi dvojicemi Manchester City - Real Madrid (výsledek 1.utkání 2:1), Juventus - Lyon (0:1), Bayern - Chelsea (3:0) a Barcelona - Neapol (1:1).

Čtvrtfinalisté se sejdou v Lisabonu, kde odehrají pouze 1 vzájemné utkání a to v termínech 12.-15.srpna (čtvrtfinále), 18.-19.srpna (semifinále) a o celkovém vítězi letošního ročníku Ligy Mistrů se rozhodne 23.srpna.

Turnaj Final Eight budou velmi pravděpodobně pořádat dva největší lisabonské stadiony - Estádio da Luz (Benfica Lisabon) a Estádio José Alvalade (Sporting Lisabon). Hrát by se mělo bez diváků, ale UEFA účast fanoušků zatím zcela nevyloučila. Záležet však bude na aktuální epidemiologické situaci v Portugalsku.

Istanbul, který měl hostit letošní finále Champions League, by se měl dočkat své výsady v dalším ročníku této soutěže.

 

EVROPSKÁ LIGA

Pro Evropskou ligu zvolila UEFA podobný formát její přerušený ročník se od 10. srpna dohraje v německých městech Duisburgu, Düsseldorfu, Gelsenkirchenu a Kolíně nad Rýnem. V Evropské Lize se odehrála většina úvodních utkání osmifinále. Ani jeden zápas se neodehrál v soubojích Sevilla - AS Řím a Inter Milán - Getafe.

 

EVROPSKÝ SUPERPOHÁR

Utkání mezi vítězem Champions League a Evropské ligy by se měl předběžně uskutečnit 24.září v maďarské Budapešti. 



Hodnocení článku

3

Čtěte také:

Evropská liga, Konferenční liga los, termíny, zápasy Rozlosování a termíny utkání Ligy Mistrů a Evropské ligy Přední ligové soutěže 2020/2021 - co momentálně víme? Kvalifikace EURO 2023 U21 Los čtvrtfinále Ligy Mistrů, Evropské ligy a Konferenční ligy 2023

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.