Azurové pobřeží - Nice, Monaco, památky, rady

Tenisový Rolex Masters i start slavné Tour de France. Obě akce, které měly probíhat v roce 2020 v krásném prostředí Azurového pobřeží, byly zrušeny, respektive odloženy. Francouzské přímořské město, potažmo Monacké knížectví však můžete navštívit i tak. A zcela jistě za návětěvu stojí. Proč? To se dozvíte v článku na našem blogu níže.

 

FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA - NICE, MONACO

Termín: 26.8. - 31.8.2020

https://www.czechsporttravel.cz/letecky-zajezd-na-francouzskou-rivieru-do-nice-a-monaca.html

Letecký zájezd na Francouzskou riviéru do Nice a Monaca

Zatím není stále jisté, jestli se v Nice odstartuje letošní ročník Tour de France. Do tohoto nádherného letoviska můžete vyrazit i tak. Už samotné přistání je velmi působivé, protože místní přistávací dráha se nachází na moři, takže nebojte se, nepadáte, ale přistáváte :-)

Samotné město Nice je lemované krásnými plážemi podél celého pobřeží, nad kterým se tyčí sedmikilometrová pěší zóna Promenade des Anglais. Kdo z Vás si vzpomene na slavný klip Eltona Johna - I'm Still Standing, tak si zcela jistě kromě této promenády vybaví také luxusní hotel Le Negresco.

Letecký zájezd na Francouzskou riviéru do Nice a Monaca Letecký zájezd na Francouzskou riviéru do Nice a Monaca

Nice má nádherné staré město, kde se můžete toulat úzkými uličkami bez jakéhokoliv cílu a vychutnávat si místní kávu a mořské plody. Když se trochu vzdálíte od pobřeží, dostanete se až k uměle vytvořenému "bazénku", ze kterého proudí spoustu malých fontánek. Ideální příležitost k osvěžení. Kolem této "atrakce" se nachází spoustu relaxačních zón nebo dětských hřišť. Kdo má raději nákupy, tak z náměstí Place Masséna se dá nákupní zónou dojít až k hlavnímu vlakovému nádraží. Po cestě budete míjet také michelinské restaurace. Opačným směrem najdete další relaxační zóny v zahradě Alberta I. Kdo má rád výhledy, tak nad starým měste se nachází asi ten nejhezčí - Colline du Château - odkud uvidíte pobřeží, většinu města Nice, letiště a na druhé straně starý přístav.

Letecký zájezd na Francouzskou riviéru do Nice a Monaca

Necelou půlhodinku jízdy vlakem podél pobřeží se nachází druhý nejmenší stát na světě - Monacké knížectví. Už samotný příjezd vlakem je speciální tím, že monacké vlakové nádraží se nachází ve skále. Celé město je protkáno výtahy a eskalátory, protože se nachází na velmi strmém útesu. V monackých úzkých uličkách se každoročně jezdí velká cena formule 1 a po trati, včetně tunelu Larvotto, se můžete projít nebo dokonce i projet v některém ze zapůjčených aut. Kousek od tunelu Larvotto se nachází slavné Casino, kde Vás však vpustí pouze náležitě upravené. Kdo chce zůstat u pobřeží, tak se přes dokonale upravené Japonské zahrady dostane až ke Grimaldi Foru, kde se nachází otisky nohou všech držitelů fotbalového ocenění Zlatého míče pro nejlepšího hráče roku. Co by kamenem dohodil jsou písčité pláže Larvotto, kde se můžete schladit po dalším horkém dnu.

Letecký zájezd na Francouzskou riviéru do Nice a Monaca Letecký zájezd na Francouzskou riviéru do Nice a Monaca

Na opačnou stranu města se po trati F1 můžete vydat směrem k paláci Le Palais des Princes de Monaco, který je sídlem monackých panovníků. Odtud je zároveň nejhezčí výhled na přístav a skály nad městem na jedné straně a na další čtvrti města včetně fotbalového stadionu AS Monaco na straně druhé. Pokud Vám zbyde nějaký čas, pak jednoznačně doporučujeme navštívit Oceánografické muzeum, které je hned vedle starého města u panovnického paláce.

Letecký zájezd na Francouzskou riviéru do Nice a Monaca

Do této oblasti Azurového pobřeží pořádáme také letecké zájezdy na tenisový turnaj série Masters - Monte Carlo Rolex Masters, kde můžete na prvním antukovém podniku sezony spatřit nejlepší tenisty světa.

https://www.czechsporttravel.cz/zajezdy-na-monte-carlo-rolex-masters.html

 

Monacký okruh také pravidelně pořádá závody nejrychlejších vozů na planetě - Formulí 1. I na tento luxusní zážitek s námi můžete vyrazit.

https://www.czechsporttravel.cz/zajezd-na-f1-monaco.html



Hodnocení článku

2

Čtěte také:

Změna provozovny MotoGP 2021 - kalendář Velikonoční svátky po Evropě 2023 Narozeniny slavných sportovců Zrušení sportovní události aneb jaké máte nyní možnosti

Diskuze







Kolik je jedna mínus jedna? (slovy)

Položky označené * je nutno vyplnit.